Thermovormen en spuigieten: het verschil

Ik wil een kunststof product laten maken maar weet niet welke techniek de beste oplossing biedt

Als je een kunststof product wilt laten maken is het vaak lastig om de juiste productietechniek te kiezen. Hoewel 3D printen steeds populairder wordt (voor model producten) zijn thermovormen en spuitgieten nog steeds de twee meest toegepaste kunststof verwerkende technieken. Vooral bij producten met wat grotere afmetingen (groter dan een smartphone) en producten die in de nabije toekomst seriematig verkocht gaan worden wordt er gekozen voor thermovormen of spuitgieten. Het verschil tussen thermovormen en spuitgieten is het best uit te leggen door de onderstaande producten te vergelijken. Bij thermovormen wordt een kunststof plaat verwarmd en deze wordt vervolgens gevormd door de kunststof plaat over een mal heen te vormen.

Machinekappen op maat

 Een typische thermovorm

Vacuumvormen

 Thermovorm proces

 Bij spuitgieten wordt vloeibare kunststof onder hoge druk tussen 2 mallen gespoten; als de kunststof is uitgehard worden de mallen van elkaar afgehaald en heb je een spuitgiet product.

 

Thermovormen en Spuitgieten

 Typisch spuitgiet product

Thermovormen.

 Spuitgieten proces

Bij thermovormen is het basismateriaal dus altijd een kunststof plaat terwijl het basismateriaal bij spuitgieten altijd vloeibare kunststof is, gemaakt van granulaat. Het voordeel van spuitgieten is dat er gemakkelijk klikvingers, uitstulpingen en nokjes in het eindproduct gemaakt kunnen worden. Deze vormvrijheid is bij thermovormen beperkter door het feit dat deze techniek gebonden is aan de uitgangpositie van een kunststof plaat.

Het grote voordeel van thermovormen zijn de lage opstartkosten, de korte ‘time to market’ en de mogelijkheid om het product in een laat stadium nog te kunnen aanpassen. Batelaan Kunststoffen B.V. is gespecialiseerd in thermovormen.

Meer informatie over de ontwerp criteria met betrekking tot thermovormen is hier te lezen.

Geef een reactie