Wisseling van de wacht

Jonge oude directeur weg, nieuwe directeur in!

Bijna 7 jaar geleden liep Kenrick als afstudeerder binnen bij Batelaan Kunststoffen B.V, het succesvolle familiebedrijf van Annelies Batelaan.

Jong, ambitieus en met een mening…dat was even wennen voor iedereen binnen Batelaan! Wie was deze druktemaker en waarom had Annelies deze student helemaal uit Noord-Brabant geïmporteerd?

De reden was simpel; tussen Annelies en Kenrick was er vanaf het eerste moment een duidelijke klik! De energie van Kenrick en de ervaring van Annelies vonden elkaar feilloos in de 1 + 1 = 3 formule. De online marketing werd tijdens deze periode geheel op zijn kop gezet en uit de vergaderruimte kwamen innovatieve ideeën gespoeld.

Na een succesvolle samenwerking gedurende het afstudeertraject is Kenrick zijn eigen weg gegaan en kwam er (voorlopig J) een einde aan de samenwerking met Batelaan. Ruim een jaar lang heeft Kenrick toen voor het Indiase Gemini de wereld over gereisd om plastic grondstoffen in te kopen voor de recycling industrie. De band met Batelaan werd echter warm gehouden en in 2014 keerde Kenrick als Sales Manager terug op het ‘oude nest’.

Plastic innovatie

Het enthousiasme van Annelies, gecombineerd met de ambitieuze plannen van Batelaan en de verkoopactiviteiten van Kenrick maakte de samenwerking zeer succesvol. Samen met Chris en Annelies werd de thermovormmarkt, vaak op ludieke wijze, attent gemaakt op de aanwezigheid en kunde van Batelaan Kunststoffen B.V.

De vrijheid die Annelies aan Kenrick gaf was ongekend en onder haar coachende leiderschap kreeg Kenrick de mogelijkheid zich ook meer met de operationele zaken bezig te gaan houden. De dynamiek tussen Annelies, Chris en Kenrick zorgde volgens Kenrick voor:

‘De beste werkplek die iemand zich kan wensen’

Annelies kijkt met vertrouwen naar de toekomst

Na 3 jaar besloot Annelies, geheel naar haar eigen stijl, Kenrick het volledige vertrouwen te geven en zichzelf meer op een rol als commissaris bij meerdere bedrijven te richten.  Vanaf 1 januari 2017 werd Kenrick benoemd tot Algemeen Directeur bij Batelaan en heeft hij samen met Chris verder gebouwd aan de ingeslagen weg:

‘Minder bijzaken, meer focus en altijd met het doel de juiste klanten op de beste mogelijke wijze te bedienen!

De afgelopen 2 jaar heeft Kenrick, in nauwe samenwerking met Chris als operations manager, Batelaan geleid met enthousiasme, passie en succes! Zo is er nu bijvoorbeeld een doorlopende aanwas van nieuwe klanten door de focus die is gelegd op de online vindbaarheid en de door Kenrick geïntroduceerde sales methodiek. Daarnaast is de target markt duidelijk gedefinieerd, is de organisatie ingericht volgens de QRM principes en is een nieuw machinepark gerealiseerd door een innovatieve samenwerking met een Indiase leverancier. Bovenal is de bedrijfscultuur positief veranderd; Kenrick heeft met zijn energie echt voor een nieuwe Vibe gezorgd waarin er op alle niveaus ruimte is voor zelfontwikkeling en openheid.

Wij willen Kenrick hartelijk danken voor 5 hele leuke en motiverende jaren!

Vanaf 1 januari 2019 zal Kenrick zelf aan een nieuwe uitdaging beginnen als Commercieel Directeur bij Vibers.nl en zal Chris Chrispijn de functie van Algemeen Directeur overnemen.

Annelies spreekt het volste vertrouwen uit in Chris, die ontzettend veel kennis, kunde en ervaring mee gaat nemen naar deze nieuwe functie en wil uiteraard Kenrick bedanken voor de hele mooi reis samen!

Namens al het personeel wensen wij Chris heel veel succes als Algemeen Directeur!

Thermovormen = Batelaan