Plastic en duurzaamheid

Batelaan Kunststoffen B.V. gebruikt meer gerecyclede kunststoffen dan ooit!

De maatschappelijke discussie over plastics ontgaat ons natuurlijk niet. De plastic industrie wordt (terecht) meer dan ooit gewezen op de maatschappelijke verantwoordelijkheid die men heeft voor geproduceerde producten.

gerecycled plastic.

Waar plastic 50 jaar geleden nog als een magisch product werd gezien, kijkt men nu vooral naar de nadelen van het materiaal. Foto’s van rivieren vol met plastic en stranden bezaaid met PET flessen doen het goed op het nieuws en schaden het imago van plastics.

” Of de negatieve houding t.o.v. plastic terecht is? Dat doet er niet toe! ”

De plastic verwerkende industrie kan tientallen wetenschappelijke argumenten  aandragen waarom plastic wel een duurzaam materiaal is maar de geest is uit de fles:

” In de nabije toekomst zal er alleen nog plaats zijn voor gerecyclede kunststoffen of bioplastics

De reactie van Batelaan Kunststoffen B.V. op deze veranderde houding t.o.v. kunststoffen is tweedelig:

  1. Wij dragen graag een steentje bij aan de verduurzaming van onze maatschappij en produceren nu al bijna 50% van het productportfolio van gerecyclede kunststoffen en hebben daarbij het doel om in 2025 100% duurzame kunststoffen in te zetten.
  2. We proberen onze stakeholders te informeren over het gebruik van plastics om de zin van de onzin te kunnen scheiden.

Het realiseren van een duurzamere wereld betekend namelijk meer dan het schreeuwen om verandering zonder een plan. Het feit is dat de wereld niet van de een op de andere dag zonder kunststoffen kan en dat kunststof ook veel (vaak niet benoemde) voordelen biedt voor het milieu.

Samen met de overheid, engineers en andere stakeholders dienen wij als plastic verwerkende industrie onze verantwoordelijkheid te pakken zonder daarbij achter de massa aan te lopen.

” Dat betekent innoveren en informeren tot ons doel bereikt is:

 

In 2025 willen wij 100% duurzame kunststoffen inzetten!

 

Batelaan.

Wij zijn op weg naar het inzetten van 100% duurzame kunststoffen!