Geschiedenis van een thermovormer

De thermovormer Batelaan Kunststoffen is ontstaan uit Burmalon, een uitvindersbedrijf uit de jaren ’50 van Johannes Balfour van Burleigh. Hij was een rasuitvinder die geniale producten ontwikkelde, zoals de voorloper van de ballpoint. Ook ontwierp hij diverse kunststofproducten, waaronder krulspelden, waslijnen en horlogebandjes van geweven nylon.

cropped-mvb2014-06-17-0148-e1404742271860.jpg

Van weefgetouw naar thermovormspecialist

In 1962 kwam schoonzoon Baan Batelaan in de zaak en hij heeft het uitgebouwd tot een professioneel thermovormbedrijf. De activiteiten spitsten zich in eerste instantie toe op het maken van blisters. Al snel werd dat uitgebreid met gethermovormde verpakkingen en displays op maat. Het weefgetouw verdween en Batelaan Kunststoffen werd
specialist in het – toentertijd nog onbekende – thermovormen, zowel van rol als plaat.

› Download het interview met Baan Batelaan in Kunststof & Rubber – pdf

Capabele thermovormer in kunststofland

Ook nu, met de derde generatie aan het roer, biedt Batelaan Kunststoffen een unieke combinatie van rol en plaat aan. Annelies Batelaan nam in 1994 het bedrijf over en breidde het assortiment uit met producten voor technische toepassingen. De discipline van het thermovormen heeft zij volledig in de vingers. Als producten beter via een andere productietechniek kunnen worden gerealiseerd, dan heeft Annelies Batelaan ruime kennis van capabele partners in kunststofland.

› Lees het interview met Annelies Batelaan in het Financieel Dagblad – pdf

Contact

› Neem vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen