Vacuümvormen: de markt

Vacuümvorm markt

De wereldwijde vacuümvorm markt zal naar verwachting groeien tot een omzet van ruim 14 miljard euro volgens onderzoeksbureau Grand view research.De groei wordt voornamelijk ingegeven door de toenemende vraag uit de automotive, food, medische, constructie en farmaceutische industrie.

vacuumvormen markt

De stijgende grondstofprijzen en de relatief negatieve houding van de media tegenover plastic, remmen de verwachte groei enigszins af. Toch is de verwachting dat de wereldwijde thermovorm markt 5% per jaar zal blijven groeien t/m 2025.

De stijgende grondstofprijzen van dit jaar werden, opvallend genoeg, mede veroorzaakt door het feit dat er door fabrikanten van thermoplastics werd geanticipeerd op een daling van de grondstofprijzen. Doordat leveranciers de aankoop van grondstoffen hebben uitgesteld totdat een prijsdaling zich voor deed, werd een tegengestelde marktbeweging gecreëerd. Daarnaast lijkt de Chinese markt steeds meer vraag naar grondstoffen te genereren waardoor er in Europa een tekort aan materialen ontstaat.

Een levertijd van 8 weken voor PET materiaal was in 2018 heel normaal.

De verwachting van onze eigen specialisten is dat de inzet van bio plastics bij het vacuümvormen een enorme vlucht zal nemen door de prijsstijgingen van de conventionele thermoplastics en de druk op disposable plastics vanuit de media.

Batelaan prijst zichzelf gelukkig met het feit dat de producten die wij produceren, zich vooral focussen op de non-disposable markt. De marktpositie van Batelaan in de benoemde groeimarkten stemt ons zeer positief over de vacuümvorm toekomst van ons mooie bedrijf!