Werkwijze: van idee tot eindproduct

U wilt een product laten thermo- of vacuümvormen. Het begint dan allemaal met het achterhalen van uw exacte wensen en eisen. Hierbij adviseren wij u over de uitvoering en de te gebruiken grondstof. Dit is onze werkwijze:

3D-voorstel

Ontwerp- en productontwikkeling zetten wij voor u in naar behoeven. Als uw idee nog ontwerp of engineering vraagt, dan werken wij het uit tot een 3D-voorstel. Als uw idee al helemaal uitgewerkt is, dan slaan we deze fase uiteraard over.

Eigen matrijzenmakerij

Na afstemming met u maken wij een proefmodel. Wij doen dit in onze eigen matrijzenmakerij. Deze is voorzien van Bridgeport CNC-freesmachines en alle andere benodigde gereedschappen en machines.

Het productieproces

Als het model aan uw verwachtingen voldoet, dan maken we de serie-gereedschappen. Vervolgens gaan we over tot productie: daarvoor hebben wij een uitgebreid thermovorm-machinepark en diverse nabewerkingsmogelijkheden, zoals 5-assig CNC frezen, stansen, zagen en buigen. Wij kunnen bovendien een bedrukking, montage of andere bewerkingen voor u verzorgen.

Meer dan 50 jaar ervaring

Batelaan Kunststoffen is actief in diverse netwerken en werkt samen met specialistische partners, waardoor we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof en vacuümvormen, e.d. We hebben immers meer dan 50 jaar ervaring.

Duurzaamheid

Het milieu komt om de hoek bij het productontwerp door zo weinig mogelijk materiaal in te zetten. Wij zorgen verder voor energie-efficiency en minimalisering van productieafval, het restant wordt gerecycled.

› Batelaan Kunststof werkt volgens de MVO-filosofie ISO 26000

Contact

Tijdens het gehele traject van productontwerp, werkvoorbereiding, productie tot levering, houdt uw vaste contactpersoon u op de hoogte en bewaakt de constant hoge kwaliteit van het eindproduct.

› Neem vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen