Vacuümvorm matrijzen

Nieuw: calculeer zelf de malprijs!

Matrijskosten bij vacuümvormen

Mede door de lage matrijskosten is vacuümvormen zo’n populaire productietechniek geworden.
In vergelijking zijn de matrijzen bij vacuümvormen 7 tot 10 keerfoto martijs frezen goedkoper dan bij het spuitgieten. Afhankelijk van het te vacuümvormen materiaal en de seriegrootte worden matrijzen gemaakt van aluminium of modelblok. Bij heldere producten wordt er gebruik gemaakt van een speciaal soort aluminium zodat het product zeer helder blijft.

Het vermelden van indicatieprijzen is dus lastig omdat de prijs afhankelijk is van deze factoren:

  • Hoeveel delig wordt de matrijs gemaakt?

Wanneer er zeer grote aantallen producten gevormd dienen te worden wordt er gekozen voor een meerdelige matrijs zodat de kosten per product lager zijn. Wanneer er slechts een aantal producten gevormd dienen te worden, kan er gewerkt worden met een enkelvoudige matrijs.

  • Van welk materiaal dient de matrijs gemaakt te worden?

Polycarbonaat producten of producten die worden besteld in zeer grote oplages, dienen met een aluminium matrijs gevormd te worden. Thermovormen van ABS en PS die in kleinere oplages besteld worden kunnen bijvoorbeeld weer heel goed gevormd worden met een matrijs die is gemaakt van modelblok.

Bekijk de matrijzen makerij

Indicatieprijzen vacuümvorm matrijzen

Calculeer zelf de matrijs prijs met de online calculator.

Eigen vacuümvorm matrijzen

Batelaan Kunststoffen B.V. maakt bijna alle matrijzen en gereedschappen zelf omdat we een eigen matrijzen makerij hebben. Het grote voordeel voor u is dat de productie flexibel en goedkoop is en dat vrij gemakkelijk aanpassingen in de matrijs kunnen worden doorgevoerd. Heeft u een definitieve 3D-tekening van uw product, dan hebben wij binnen enkele dagen het eerste model gereed.

Maatwerk in matrijzen

Het vervaardigen van de matrijs gebeurt door middel van CNC frezen. De keuze voor een specifieke aanpak hangt onder andere af van de productvorm en de seriegrootte. De matrijs kunnen wij  uitrusten met uw logo of teksten.

Vacuümvorm matrijzen 1901W-16b_DSC4496

› Neem vrijblijvend contact met ons op

Soorten vacuümvormen

Wij hebben de afgelopen 50 jaar heel wat vacuümvormen gemaakt maar de producten waar Batelaan Kunststoffen B.V. zich op focust zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: