Bio plastics

Batelaan treed toe tot innovatie team bio plastic leveranciers

In 2018 heeft Batelaan zich aangesloten bij een samenwerkingsverband van kunststof leveranciers die samen optrekken op het gebied van de ontwikkeling van bio plastics. Door deze samenwerking hoopt Batelaan bij te kunnen dragen aan een vloeiende integratie van bio plastics in de reguliere plastic wereld.

gerecycled plastic.

Door het verwerkingsgedrag van bio plastics in de praktijk te testen kan de schaalbaarheid van nieuwe plastics worden bepaald. Niet alle ‘nieuwe bio kunststoffen’ zijn namelijk geschikt voor verwerking op grote schaal. Daarnaast is het noodzakelijk om samen met de recycling industrie te bekijken hoe de betreffende nieuwe materialen zich laten recyclen als deze zich mixen met de huidige stroom plastic afval.

 

Welke bio plastics kan je thermovormen?

Onder bio plastics verstaan we:

  • Bio based plastics (plastics gemaakt uit bijvoorbeeld mais)
  • Bio composteerbare plastics (plastics die afbreekbaar zijn)

Bij bio composteerbare plastics is het van belang onderscheid te maken tussen industrieel composteerbare plastics die we kunnen afbreken in een fabriek en volledig natuurlijke composteerbare bio plastics die we kunnen afbreken op de composthoop.

Wij thermovormen momenteel zowel bio based plastics als bio composteerbare plastics. De bio composteerbare plastics die je kan thermvormen of vacuumvormen zijn industrieel composteerbaar. In de nabije toekomst zullen we met de techniek van het thermovormen ook volledig natuurlijke composteerbare plastics kunnen thermvormen.