Gietmallen op maat

Mallen voor beton, chocolade, gips, klei, keramiek of siliconen

Bij Batelaan hebben we al meer dan 50 jaar ervaring met het maken van kunststof gietmallen voor beton, chocolade, gips, klei, keramiek of siliconen. De meeste gietvormen worden gemaakt van polystyreen of PET, materialen die duurzaam en goedkoop zijn. Afhankelijk van de wensen een eisen worden de gietvellen op maat gemaakt.

Door onze unieke thermovormen of vacuümvormen aanpak, bieden wij de unieke mogelijkheid om zowel kleine als grote aantallen te producten voor uw opdracht. De productieaantallen kunnen variëren van 500 tot 1.000.000 stuks.

Bereken zelf de malkosten:

Het is mogelijk bij Batelaan om zelf de malkosten van uw ontwerp te berekenen aan de hand van onze eenvoudige calculator.

Bereken het hier

 

Werking mal laten maken

Wij maken de gietvorm door middel van de techniek van het vacuümvormen waarbij de kunststof gietmal gevormd wordt door middel van een PU mal. In het onderstaande figuur wordt de techniek van het vacuümvormen uitgebeeld.

 

Thermovormen.

De meeste materialen die worden ingezet voor de gietvormen hebben wij standaard op voorraad waardoor we zeer snel producten kunnen leveren. Bovendien maken wij alle matrijzen voor de gietmallen zelf door middel van CNC frezen.

 

Kunststof mal voor beton

beton-gietmal-PSPEWij bieden de mogelijkheid om mallen te ontwerpen voor betonproducten. De mallen worden gemaakt van stevige en duurzame materialen die gemakkelijk van het gevormde beton af te halen zijn. Door de unieke vacuümvormen aanpak kunnen praktische alle vormen voor het beton worden gemaakt. Zo bieden wij maatwerk voor de betonvorming.

 

Chocolade mal laten maken

gietmallen.

Om chocoladeproducten te produceren zijn er mallen nodig waar de chocolade opgegoten wordt, zodat het uithardingsproces kan beginnen. Onze mallen worden op maat gemaakt, voor uw unieke chocoladeproductie. De productieaantallen starten vanaf 50 stuks.
Zie de afbeelding voor een voorbeeld van een chocolade mal:

 

Gietmal voor gips

kunststof bakken op maat.Om producten van gips te vormen, kan gebruikt worden gemaakt van polyurethaanhars of siliconen mal. De mal kan precies op maat worden gemaakt, naar het te maken product. Waar mogelijk kunnen onze professionals meedenken en tekenen voor de mal bij grotere productieaantallen.

 

 

Siliconen mal op maat

Vacuumvormen bakken kunststof.Naast duurzaam kunststof, zoals polystyreen of PET, bieden we bij Batelaan ook de mogelijkheid om mallen van siliconen te maken. Dit materiaal wordt met name gebruikt voor meer mallen die meer flexibiliteit nodig hebben en tevens een complexe maakvorm hebben. Vraag ons naar de mogelijkheden door contact op te nemen.

 

Let op: voor standaard gietvormen verwijzen wij u graag door naar dekwast.nl

Bereken zelf de malkosten:

Het is mogelijk bij Batelaan om zelf de malkosten van uw ontwerp te berekenen aan de hand van onze eenvoudige calculator.

Bereken het hier