Kunststof bakken op maat laten maken

Plastic bakken op maat? Batelaan Kunststoffen, al 50 jaar. 

Plastic bakken op maat

Plastic bakken zijn op maat te maken door middel van de techniek van het thermoformeren. Bij deze techniek wordt een plastic bak gevormd door een kunststof plaat over een mal te vormen.

Batelaan Kunststoffen B.V. maakt al meer dan 50 jaaar plastic bakken op maat voor opslagsystemen, transportsystemen, maatwerk kasten en vriezers en een duizendtal andere toepassingen.

Maximale afmetingen: 1400 mm x  900 mm.

plastic bakken laten maken.
kunststof bakken op maat.

 

 

 

 

Vacuumvormen bakken kunststof.
Plastic bakken op maat.

 

 

Lekbakken op maat

Wij maken ook lekbakken op maat voor het opvangen van olie, water en chemicaliën. Wil je een lekbak laten maken en ben je benieuwd naar de kosten? Bereken dan zelf de malkosten met onze online calculator.Voor lekbakken wordt meestal HDPE of PS/PE ingezet vanwege de relatief goede chemische resistentie.

foto Lekbak 2
lekbakken

Lekbak materialen

HDPE

Wij zetten HDPE in voor lekbakken die belast worden met chemische stoffen zoals zuren, basen (logen), olie, diesel, oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen. Het voordeel is dat deze lekbakken ook in de afwasmachine kunnen doordat het materiaal hittebestendig is tot 80 graden Celsius.

Het nadeel van lekbakken van HDPE is de relatief hoge prijs t.o.v. bakken die gemaakt worden van bijvoorbeeld ABS. Dit heeft niet zozeer met de prijs van het materiaal te maken maar meer met de verwerkingstijd van HDPE t.o.v. bijvoorbeeld ABS.

Waarom worden dan niet alle lekbakken van ABS gemaakt?

HDPE is een materiaal dat zoals aangegeven veel resistenter is tegen vele zuren en het materiaal is een stuk minder breekbaar dan ABS.

Voor de meeste toepassingen voldoet een ABS lekbak echter prima! Wanneer er wordt getwijfeld aan het in te zetten materiaal kunt u ons altijd bellen.

PP

In uitzonderlijke gevallen waarbij de lekbakken zeer intensief worden gebruikt (en bijvoorbeeld een scharnier functie dienen te hebben) wordt het materiaal PP ingezet. PP is tevens zeer goed bestand tegen tal van chemische middelen en is daarnaast nog taaier dan HDPE.

Het nadeel van PP is dat het lastig te thermovormen is vanwege het beperkte temperatuurgebied waarbij het te materiaal te verwerken is.

Kosten van het laten maken van een plastic bak op maat

De kosten van bakken op maat worden uitgesplitst in twee groep:

  • Kosten voor de mal (éénmalig)
  • Kosten per bak (afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal bestelde stuks)

De kosten van de mal kunnen, bij benadering, gecalculeerd worden met behulp van onze online mal calculator.

De stukprijs is lastiger in te schatten omdat deze afhankelijk is van:

  1. Het aantal bestelde bakken
  2. Het toegepaste materiaal

Voor een exacte stukprijs van de bakken kunt u een mail sturen naar info@batelaan.nl. Wij kunnen u binnen 24 uur vertellen wat het u kost om een kunststof bak op maat te laten maken.

Stapelbaar, met deksel en op maat

Samen met onze engineers bepaald u de afmetingen en eigenschappen van de plastic bakken. De engineer brengen een materiaal advies uit en zullen u adviseren met betrekking tot de vormgeving.

Minimale ordergrootte

De minimale ordergrootte hangt helemaal van de klant af.

Wanneer een ziekenhuis of universiteit slechts enkele stuks aan plastic bakken op maat nodig hebben zijn zij bij Batelaan aan het juiste adres.

Wanneer een groot bedrijf 10.000 bakken op maat dient te hebben zijn zij bij Batelaan ook aan het juiste adres.

Welke kunststoffen worden gebruikt?

Wij werken met thermoplastische kunststoffen zoals PVC, HDPE, ABS, Polycarbonaat, PET, PS, Plexiglas (PMMA) en Kydex. Afhankelijk van de eisen die worden gesteld aan de bakken zullen wij een materiaal adviseren.

Dient een bak bijvoorbeeld bestand te zijn tegen chemicaliën dan maken we een HDPE bak op maat voor u!

Hoe werkt de techniek?

Bij thermovormen wordt een plastic plaat gevormd over een mal. In de onderstaande illustratie wordt deze techniek uitgebeeld. Deze productietechniek wordt ook wel vacuümvormen genoemd. Deze techniek is uitstekend geschikt voor het maken van bijvoorbeeld kunststof lekbakken.

Thermovormen.