Kunststof kappen

Kappen op maat

Batelaan Kunststoffen is gespecialiseerd in het maken van kunststof kappen op maat. Kunststof kappen voor machines, elektrische apparaten en transportmiddelen worden in samenspraak met de industrieel ontwerper van Batelaan Kunststoffen op maat ontworpen voor de opdrachtgever. Wij werken met hoogwaardige materialen zoals ABS, ASA, PC, PETG, PS/PE en PMMA. Het gehele ontwerp- en productieproces vind plaats onder één dak. Batelaan Kunststoffen beschikt daarnaast over een eigen matrijzenmakerij waardoor de opdrachtgever slechts met één partij zaken hoeft te doen wanneer men op zoek is naar kunststof kappen op maat.

 

Polycarbonaat kappen electronica. Vacuumvorm kap tekening.

 

 

Machinekappen Machine kappen vacuumvormen

 

 

Vacuümvorm matrijs 1901W 07a DSC9894

Materialen advies

Om kunststoffen kappen op maat te kunnen aanbieden dient er een materiaal geselecteerd te worden dat gaat dienen als de grondstof voor de uiteindelijke kunststof kap. Batelaan Kunststoffen kijkt bij elk project opnieuw wat voor materiaal het beste bij een toepassing past. Alvorens er een materiaaladvies wordt gegeven kijkt men naar de toepassing van het gewenste eindproduct en kiest men in samenspraak met de opdrachtgever het beste materiaal. Hierbij worden vragen gesteld over o.a.:

  • Het gewenste prijsniveau
  • De benodigde slagsterkte
  • De brandveiligheidseisen
  • UV-bestendigheid
  • Het wateropname niveau
  • Het temperatuur gebruik
  • Etc.

In de kunststofindustrie zijn zeer veel verschillende kunststoffen beschikbaar maar voor het thermovormen van kunststof kappen wordt meestal gebruik gemaakt van de 4 materialen die in de onderstaande tabel zijn weergegeven. Per materiaal zijn de belangrijkste variabalen beoordeeld; hoe meer ‘likes’ een variabele krijgt toebedeeld, hoe positiever het materiaal uit de test komt. Veel ‘likes’ onder de variabele ‘prijs’ betekent dus dat het een relatief goedkoop materiaal is.

thermovormmateriaal.

De belangrijkste thermovorm materialen beoordeeld

 

Zie ook kunststof kappen voor machines

Zie ook kunststof kappen voor elektrische apparaten

Zie ook kunststof kappen voor transportmiddelen

Geef een antwoord