Thermovormen ABS

Vormen ABS = Acrylonitril-butadieen-styreen

ABS is een van de meest gebruikte materialen bij thermovormen vanwege de vormvastheid en geringe neiging tot kruip. Het materiaal kent een gebruikstemperatuur die tussen de – 35 °C en 100 °C ligt. Vanwege de UV gevoeligheid is het soms raadzaam met UV werend ABS te werken.

Kunststof behuizing op maat

Thermovormen ABS: het materiaal is voornamelijk bekend geworden door de toepassing in autobumpers en huishoudelijke apparatuur. Het materiaal heeft een negatief imago gekregen doordat veel mensen de beelden van versplinterede autobumpers bij auto ongelukken oproepen als het over ABS gaat; besef echter dat er in dit soort situaties ongebruikelijk grote krachten vrij komen waardoor het ABS versplinterd. Voor machinekappen of kappen voor elektrische apparaten is het echter een voldoende slagvast materiaal.

Het voordeel van ABS is dat het te thermovormen is op relatief goedkope matrijzen omdat de kunststof een relatief lage verwerkingstemperatuur kent en er dus niet met aluminium matrijzen gewerkt hoeft te worden.

Categorieën thermovormen bij Batelaan Kunststoffen B.V.

 

Beschermkappen

Bij technische producten  is niet alleen de functionaliteit van belang, ze moeten ook veilig, robuust en licht zijn, om maar een paar eigenschappen te noemen. Batelaan Kunststoffen heeft ruime ervaring met het vacuümvormen van kunststof beschermkappen voor de machinebouw, apparatenbouw en automotive. Wij werken met hoogwaardige materialen zoals ABS, ASA, PC, PETG, PS/PE.

Kunststof kappen

Lichtkappen

Of het nu gaat om de verlichting van bruggen, trams, metro’s, campings, stations, overheidsgebouwen of stadions; Batelaan Kunststoffen B.V. helpt u bij de realisatie van lichtkappen op maat. Afhankelijk van het gewenste lichtbeeld en de gewenste slagvastheid wordt er in samenspraak met de klant een materiaalkeuze gemaakt.

 

Lichtkappen op maat

Trays

We hebben een assortiment kunststof standaard trays en maken daarnaast trays op maat waarvoor we zelf de matrijzen maken. Wij vacuümvormen de trays verschillende kunststoffen: PC, ABS, PVC, PS, PET en verschillende ESD (anti statische) materialen. Sinds 2015 is het ook mogelijk trays op maat te leveren zonder matrijs kosten.

Plastic trays

Displays

Mist uw product net dat beetje extra dat klanten aanzet tot kopen? Met een maatwerk display bent u in ieder geval verzekerd van een mooie presentatie van uw product.

Plastic display

Geef een antwoord