Batelaan werkt aan duurzaamheid

ISO26000 MVO Batelaan KunststoffenDe Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) is samen met haar leden – waaronder Batelaan Kunststoffen B.V. – gestart met het collectief invoeren van de MVO-filosofie ISO 26000. Op deze manier werken we aan de invulling van een breed gedragen statement op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we in samenwerking met NEN, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en adviesbureau Berenschot.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor de implementatie van Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)  in een organisatie. We gebruiken nu een kader van waaruit wij nog duurzamer kunnen werken en aan de hand van een zogenoemde “zelfverklaring” kunnen we laten zien hoe we invulling geven aan de richtlijnen.

Samen met 34 andere NRK-leden zijn we betrokken bij het opstellen van de individuele zelfverklaringen die bij ISO 26000 horen. In een gezamenlijk traject delen we kennis en ervaringen. We nemen MVO-aspecten mee die specifiek van toepassing zijn op de rubber- en kunststofindustrie, zoals biobased materials, recycling, persoonlijke veiligheid en duurzame producten. De ISO26000 zelfverklaring zal voor de zomervakantie gereed zijn.

Het ISO 26000 traject maakt ons bewust van alle MVO-activiteiten die voor Batelaan Kunststoffen al jaren een vanzelfsprekendheid zijn. Daarnaast laat het ons ook zien waar nog MVO-kansen liggen en hoe we deze kansen kunnen grijpen.

Lees ook: NRK-bedrijven gaan voor collectieve invoering ISO 26000