Verpakking trays

Vacuumvormen verpakkingen

Wij maken al meer dan 50 jaar verpakking trays op maat

Bij Batelaan Kunststoffen B.V. maken we vacuumvorm verpakkingen trays voor medische componenten, cosmetica, verfpotten, voeding, fijnmechanische componenten, printplaten en nog veel meer uiteenlopende producten. Dat plastic trays goedkoop, duurzaam en makkelijk te ontwerpen zijn weten de meeste mensen wel maar men heeft vaak geen inzicht in de prijsopbouw van onze producten. Dit komt voornamelijk omdat de prijzen van verpakking trays, en vacuümvormen in het algemeen, sterk bepaald worden door de ordergrootte in verband met de relatief hoge opstartkosten. Verder naar onder op deze pagina is een uitgebreide uitleg te lezen op de prijsopbouw van plastic trays.

plastic tray?
DSC_0705

 

 

 

 

DSC_0643
DSC_0673

 

 

 

 

Prijsopbouw vacuümvormen: verpakking trays

In de onderstaande grafiek hebben de prijsopbouw van een wegwerk verpakking tray weergegeven om meer duidelijkheid te scheppen t.a.v. de prijsopbouw van onze producten. In de grafiek is duidelijk weergegeven dat de prijs in het begin (bij lage aantallen) sterk afneemt maar dat deze prijsdaling stagneert bij aantallen vanaf 50.000 stuks.

Het betreft hier een wegwerp verpakking tray van 0,33 mm PET, 270 x 190 mm.

Verpakking trays

Voorbeelden van vacuumvorm verpakkingen

De verpakking trays kunnen gemaakt worden van verscheidene soorten materiaal: PET, PVC, PS, ABS, PVC, PS/EL (anti-statisch), PC. De ordergrootte kan variëren van 500 tot 1.000.000 stuks. Naast de maatwerk trays hebben we ook standaard trays.

Plastic verpakking
Plastic trays
tray verpakking op maat
Winkel displays laten maken

 

 

 

Toepassingen

De toepassingsgebieden van de miljoenen trays die wij per jaar maken zijn in een aantal categorieën samen te vatten:

  • Transport trays
  • Verpakking trays elektronische componenten
  • Verpakking trays bouw componenten
  • Trays voor de voedingsindustrie
  • Trays voor de fijnmechanische industrie
Bij bijna al onze klanten gaat het om high mix low volume producten, een productsoort die vraagt om korte doorlooptijden en een flexibel productieproces. Batelaan Kunststoffen B.V. heeft zich gespecialiseerd in deze productsoort en is voor veel marktleiders uit de eerder genoemde branches dan ook de preferred supplier. Met onze eigen matrijzen makerij en eigen ERP systeem kunnen wij de klanten zeer snel bedienen van maatwerk producten in zowel grote als kleine oplages.

Materialen

De materialen die geschikt zijn voor thermovormen zijn thermoplastische kunststoffen, bij verhitting zijn deze materialen te bewerken. Veel gebruikte kunststoffen bij het thermovormen (van verpakkingen) zijn:
Naast deze materialen zijn er vele verschillende soorten ‘coëxtrusie’ en ‘blend’ materialen te thermovormen als een tray aan specifieker eisen dient te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan PS/PE, PS/EL of PMMA/PVC. Wanneer wat meer ‘exotische’ materialen benodigd zijn dient er rekening gehouden te worden met het feit dat deze materialen vaak pas vanaf 500 kg of 1.000 kg te bestellen zijn.

 

Trays voor pallets

Naast de trays voor kratten, dozen, laden, stellingen en systeemkasten maken we ook speciale maatwerk trays voor pallets.

plastic tray
Kunststof tray

 

 

 

 

 

Componenten trays met ESD materiaal

Voor het transporteren en handlen van elektrische componenten is het essentieel dat de componenten niet beschadigen door elektrostatische ontlading. Dit kan voorkomen worden doordat het materiaal waarmee de verpakking trays worden gemaakt niet ‘oplaad’ met statische energie of doordat het materiaal de statische lading gelijkmatig afvoert. Batelaan Kunststoffen is de expert in het vacuümvormen van ESD veilige trays, wij werken bij voorkeur met PS/EL.

 

Standaard verpakking trays

Sinds 10 jaar bieden we een selectie standaard trays aan die per 400 stuks leverbaar zijn. Deze standaard verpakkingen worden gemaakt van helder APET 0,3 mm.

Het complete assortiment van standaard trays is hier te vinden.

2 X 2 vaks
5 X 9 vaks

 

 

 

Eigen ERP systeem

Alle producten die worden gevacuümvormd bij Batelaan Kunststoffen B.V. worden geregistreerd in een ERP systeem. Hierdoor kunnen we ten alle tijden per product controleren van welke materiaal batch een product afkomstig is en kunnen we repeat producten zeer snel leveren.
Bij verpakking trays, componenten trays en transport trays kan het van zeer groot belang zijn dat de herkomst van de productiematerialen over een langere periode terug te vinden is. Deze gegevens worden dus tot 3 jaar terug bewaard in het systeem.

Batelaan Kunststoffen B.V. valt onder de NRK branchevereniging van verpakkers.

Verpakking trays
Verpakking trays op maat
Manufactured by: Batelaan Kunststoffen B.V.