Plastic behuizing op maat

Kunststof behuizing laten maken?

Bereken hier zelf de malkosten van een kunststof behuizing

Batelaan Kunststoffen B.V. is de specialist in een kunststof behuizing op maat. Batelaan maakt al meer dan 20 jaar kunststof behuizingen op maat voor onder andere de volgende industrieën:Plastic covers vacuumvormen

  • Machinebouw
  • Automotive
  • Elektrische apparatenbouw
  • Lichtindustrie
  • Sensoren elektronica

Door middel van thermovormen kunnen de meest ingenieuze plastic behuizingen op maat gemaakt worden. Afhankelijk van de eisen die aan de producten worden gesteld door de klant, adviseren wij een thermoplastisch materiaal dat geschikt is voor de betreffende behuizing op maat. Variabelen bij de materiaalselectie zijn:

  • Binnen- of buitengebruik?
  • Slagvastheid
  • Buigsterkte
  • Wateropnameniveau

Bij Batelaan Kunststoffen B.V. zijn alle benodigde technieken en kennis onder één dak te vinden. Doordat we beschikken over een eigen matrijzenmakerij en ontwerpstudio kunnen we snel schakelen en zijn we in staat om van een globaal idee een concreet product te maken.

 

Elektronica behuizing op maat? Batelaan Kunststoffen B.V. !

Electronica behuizing op maat laten maken.

Behuizingen voor sensoren

Door de snelle groei van het IoT is er steeds meer vraag naar elektronica behuizingen voor sensoren. Hoe innovatiever de sensor, hoe beter ze beschermd dienen te worden. Met thermovormen is het relatief goedkoop om bij lagere aantallen een behuizing op maat te laten maken en dit past goed bij het ‘high mix low volume karakter’ van deze branche. Vanaf 50 stuks is het al mogelijk een elektronica behuizing op maat te laten maken.

 

Update 2018

Een van de meest nieuwe 3D printers ter wereld is inmiddels verkrijgbaar via onze klant Leapfrog.

Wij hebben voor hen de behuizing voor deze prachtige printer ontworpen en gemaakt

behuizing 3d printer.

 

Seriegrootte

Bij het maken van een behuizing op maat maken wij gebruik van de techniek van het thermovormen. Thermovormen is een techniek waarbij het kunststof product gevormd wordt om een mal. De techniek verschilt sterk van spuitgieten, het voordeel is dat thermovormen al bij een relatief kleine seriegrootte interessant kan zijn in verband met de lage malkosten. Wij thermovormen al series behuizingen vanaf 50 stuks.

>>> Lees hier meer over de verschillen tussen thermovormen en spuitgieten.

De voordelen

Het grote voordeel van een thermovorm behuizing op maat zijn de kosten, vormvrijheid, gewichtsbesparing en de ruime materiaalkeuze.

>>> Contact

Productvoorbeelden

Behuizing op maat. ABS kappen elektronica.

 

 

 

 

 

 

Machine kappen vacuumvormen DSC 0839

 

 

 

 

 

 

Waterdichte behuizing

Soms is het nodig dat een afdekkap of behuizing waterdicht is. In dit geval wordt er vaak gewerkt met een rubberen O-ring die de behuizing waterdicht maakt. In de thermovorm behuizing dient dan wel rekening te worden gehouden met de positionering van deze ring. Daarnaast is het mogelijk de kunststof behuizing waterdicht te verlassen.

Onze engineers kunnen over beiden technieken meer vertellen.

Innovaties

Sinds 2016 kunnen we plastic behuizingen op maat aanbieden met magneten die meegevormd zijn in de behuizing. Hierdoor kunnen de kappen of behuizingen makkelijk aan bijvoorbeeld een systeemplafond worden geklikt. Deze innovatie biedt vele mogelijkheden voor onze klanten om de bevestiging van hun producten flexibeler en duurzamer te maken.

Plastic behuizing op maat

Rated: 4.7 / 5 based on 11 customer reviews
In stock

Product description: Plastic behuizing laten maken?

Geef een antwoord